Избранное
Сравнение
Корзина Пусто :(

Матеріал для постільної білизни. Який краще?

11.02.2014

Що дійсно здатне забезпечити нормальний і повністю комфортний сон? Тільки та ситуація, яка настає в тому випадку, якщо ми для постільної білизни вибираємо матеріал правильно.

Важко сперечатися з твердженням, що максимального комфорту і розслаблення можна досягти в тому випадку, якщо спати на білизну, яке пахне свіжістю, воно ніжне і неймовірно м'яке.

І ось тут слід чітко розуміти, що багато, якщо не сказати все, залежить від якості обраної вами тканини.

Найбільш поширеним є бавовна, саме на нього звертають першу увагу при виборі ліжка.

Материал для постельногоМатеріал для постільної

І це правильно, матеріал володіє рядом безперечних достоїнств:

 - Не ковзає;

 - Гігроскопічний;

 - Приємно пестить тіло;

 - Легко відпирається, швидко сохне;

 - Його набагато легше гладити;

 - Доступний за ціною.

Приємно дивує і те розмаїття, якого вдається досягти завдяки зміні способу переплетення нитки:

ситець і батист;
сатин і бязь.
Причому у кожного виду є свої переваги і недоліки. Наприклад, батист прекрасно виглядає як ошатного комплекту, але відрізняється недовговічністю. Достатньо всього 50, максимум 70 прань для того, щоб вся краса зійшла нанівець.

Сатин і бязь являють собою приклад різного способу переплетення ниток, що робить істотний вплив на їх основні характеристики - міцність, перш за все.

Низькі показники зносостійкості і у ситцю, з цієї причини він підходить для пошиття дешевих комплектів для щоденного використання. Незважаючи на те, що первісну привабливість таку білизну втрачає досить швидко, заміна його не нанесе відчутного шкоди вашому гаманцю.

Досить практичною, причому без особливих витрат є бязь. Більш щільна, якщо порівнювати з ситцем і тим більше батистом, здатна витримати величезну кількість циклів прання, зберігаючи первинний малюнок. Приваблює і ціна, що дає можливість говорити про розумному поєднанні ціни / якості.

Популярним залишається сатин, матеріал, відмітними рисами якого є легкість, висока щільність і довговічність. Він не линяє і прекрасно відпирається навіть в теплій воді (40 градусів), прекрасно прасується. Володіючи шовковистою, приємною на дотик поверхнею, він значно дешевше якісного шовку. Причому даний матеріал набагато дорожче повсякденних матеріалів.

Багато хто віддає перевагу змішаних тканин.

Однак в будь-якому випадку все залежить від ваших уподобань і фінансових можливостей, а сучасний ринок здатний в повному обсязі задовольнити кожного.

Стаття підготовлена ​​"Гарнітур центром"

Коментарі
Немає коментарів
Написати коментар