Избранное
Сравнение
Корзина Пусто :(

Меблі для кімнати хлопчика і дівчинки: чи є відмінності?

25.04.2017

Багато батьків стикаються з проблемою облаштування дитячої. Справа в тому, що не завжди зрозуміло, чи є якісь принципові відмінності між інтер'єрами кімнат для хлопчиків або дівчаток і в чому вони заключаются.Детская кімната в нейтральних тонах

Дитяча кімната в нейтральних тонах

Дитяча кімната в нейтральних тонах

Варто зауважити, що декор і меблеве оснащення дитячої на перших етапах життя дитини не має великого значення і може залишатися абсолютно нейтральним. Причиною тому є факт, що в ранньому віці (до трьох років) дитина не може розрізнити свою стать і сприймає це не так близько. Гендерні поняття поки що недоступні малюкові, тому обстановка в кімнаті не може надати на нього занадто сильного впливу.

Вчені стверджують, що з часом почуття сприйняття себе як особистості з віком стає більш гострим і усвідомленим. У період від трьох до п'яти років діти чітко усвідомлюють свою статеву приналежність. Саме тому в цей час батькам варто задуматися про більш специфічному облаштуванні житла для своєї дитини.

Які відмінності між спальнею для хлопчика і дівчинки?

Перш за все, основна відмінність полягає в кольорі стін. У суспільстві прийнято асоціювати сильна стать з холодними відтінками, такими як синій, блакитний, зелений, в той час як дівчаткам найчастіше припадають до смаку більш теплі тони начебто рожевого, персикового і жовтого. Зрозуміло, що таке чіткий розподіл справедливо далеко не для всіх і при оформленні кімнати важливо в першу чергу прислухатися до побажань майбутнього мешканця. Також це стосується і принта настінних полотен. Найчастіше хлопчаки без розуму від різних машинок, спортивної тематики та багатьох інших малюнків, які в тій чи іншій мірі висловлюють самоствердження. Дівчата, навпаки, можуть задовольнятися красивими малюнками, які зображують тварин, будинки, квіточки або метелики.

Кімната для дівчинки

Повітряний і легкий інтер'єр дитячої для дівчинки

Ще одним важливим проявом гендерної відмінності в дизайні інтер'єру дитячої є меблі. Крім кольору і малюнка вона може відрізнятися фурнітурою, що є хоч і дрібним, але досить помітним елементом інтер'єру. Так, дівчатка будуть в захваті від невеликих ручок у вигляді, наприклад, діадем, а хлопчаки схвалять прості і нехитрі вироби, які не притягнуть до себе занадто багато уваги.

Кімната для хлопчика

Стильний і дуже цікавий інтер'єр для хлопчика

Варто зазначити, що функціональність елементів меблевого гарнітура може залишатися абсолютно однаковою. Ліжко, шафа, комод і письмовий стіл є досить універсальними предметами інтер'єру, тому як-небудь розрізняти їх немає необхідності. Наповнення їх, звичайно, буде різним. Так, наприклад, на поличках в кімнаті для дівчаток можна буде помітити різні шкатулки з прикрасами, баночки з косметикою і м'які іграшки, в той час як хлопці напевно виставлять свої дипломи та нагороди, якщо такі є.

Кімната для дівчинки і хлопчика

Одну кімнату для двох дітей можна легко розділити на зони

До таким нехитрим прийомам можна вдатися, займаючись оформленням дизайну інтер'єру дитячої кімнати. Ці поради допоможуть батькам отримати загальне уявлення про те, як може виглядати кімната для хлопчика або дівчинки.

Підводячи підсумок можна відзначити, що:

Робити інтер'єр приміщення різним в залежності від статі дитини варто для того, щоб допомогти йому відшукати себе і гармонійно розвиватися.
На перших роках життя малюка інтер'єр дитячої може не відрізняться конкретними деталями, що визначають стать дитини.
Крім загальноприйнятих стереотипів важливо враховувати думку дитини.
Останній пункт дуже важливий, особливо в тому випадку, якщо дитина вже достатньо доросла для того, щоб висловлювати конкретні побажання. Таким чином, беручи до уваги вищевказані рекомендації і вимоги, батьки зможуть зробити кімнату дитини максимально приємною і гармонійною.

Коментарі
Немає коментарів
Написати коментар