Избранное
Сравнение
Корзина Пусто :(

Правила розподілу вільного простору в гардеробній

15.05.2017

Раніше вважалося, що наявність вбиральні є недозволеною розкішшю, однак зараз така кімната - справжня необхідність для власників великої кількості одягу або сімей з великою кількістю людей. У зв'язку зі стрімким збільшенням популярності таких приміщень, багато споживачів замислюються про те, як би зробити так, щоб відведений простір було эксплуатировано максимально раціонально. Правильно розпланувати свою гардеробну можна лише враховуючи всі нюанси начебто розмірів одягу та частоти її використання.

Розподіл вільного простору в гардеробній

Приклад розподілу вільного простору в гардеробній

З чого почати?

Перш ніж приступити до роздумів про дизайн та внутрішнє облаштування гардеробної, варто подумати про те, де вона буде розташовуватися. Так, ця кімната повинна володіти достатньою кількістю квадратних метрів, оскільки вона повинна бути зручною не тільки для зберігання одягу, але і для експлуатації. Порада: для того, щоб кімната була більш зручною для зберігання одягу, варто віддати перевагу високим стелям, оскільки в такому випадку Ви зможете уникнути відчуття замкнутого простору. Відмінною альтернативою таким вбиралень вважаються глибокі шафи-купе.

Гардеробна – відмінне рішення для того, у кого багато одягу

Враховуємо деталі

Для того щоб готова гардеробна порадувала відмінними технічними параметрами, варто заздалегідь подумати про її наповнення. Так, перш ніж приступати до розрахунку габаритів приміщень, необхідно скласти список одягу, який у Вас є. Сюди також варто віднести всі аксесуари, білизну та інші речі, які Ви збираєтеся зберігати в цьому приміщенні. Так у Вас буде можливість зрозуміти, скільки комірок і стелажів вам необхідно для розподілу всього майна. Так, найпоширенішими предметами гардероба є:

  • піджаки, сорочки і блузи (вони відрізняються тим, що їх довжина не перевищує 1 метр. Глибина ніші для такого одягу становить 50 см, а ширина - приблизно 6 см);
  • брюки, халати, сукні, верхній одяг (довжина розділу для такого розділу буде становити близько 1,4 метра, глибина - 50 см, а ширина - 6 см);
  • натільна і постільна білизна (найчастіше зберігається в ящиках, глибина яких варіюється від 25 см до 1 метра, ширина - 40-70 см, а висота всієї конструкції з висувними ящиками не повинна перевищувати 140 см);
  • взуття на плоскій підошві або невеликому каблуці (глибина стелажу - 28-33 см, ширина - 18-25 см, висота - 15-20 див. Також в шафі або гардеробної можна зберігати зимове взуття або чоботи. Полиці для таких виробів будуть мало чим відрізнятися від виробів на плоскій підошві);
  • комбінезони;
  • аксесуари на зразок сумок або головних уборів (глибина - 50 см, ширина - 18-25 см, висота - 50 см);

Визначившись з типом і кількістю своїх речей, Ви зможете приступати до розподілу простору.

Раціональне планування простору в гардеробній

Приклад раціонального планування простору

Тут-то і починається усі веселощі, оскільки тут важливо обережно і розумно підійти до питання раціонального розподілу вільного простору так, щоб таке рішення було не тільки красивим, але також раціональним і практичним. Важливо організувати секції таким чином, щоб вони могли вмістити необхідну кількість довгого одягу. Все місце, що залишилося, можна розподілити за принципом активності шкарпетки того чи іншого предмета гардероба. Важливо при цьому враховувати ще й особливості приміщення - якщо воно досить велике і надає достатньо вільного місця для спокійного перебування між стелажами, то відстань між ними повинні складати близько 60 см. Якщо шафи оснащені ще і висувними конструкціями, то розмір проходів необхідно збільшити як мінімум на 50 см.

Дизайн

Зрозуміло, що дизайн та внутрішнє оздоблення приміщення можна зробити якою-завгодно - тут вам точно ніхто не буде заважати. Ви з легкістю зможете втілити в реальність будь-які свої ідеї і задумки, якими б вони не були. З декору найбільш місцевим буде дзеркало в повний зріст, якщо, звичайно, дозволяють габарити приміщення і матеріальний стан власника гардеробу.

Інші елементи будуть виглядати безглуздо, і зменшувати функціональність обладнаного простору. Якщо Ви замислюєтеся про облаштування своєї власної вбиральні, то ми сподіваємося, що ці поради стануть Вам, до речі, і допоможуть створити зручне приміщення для зберігання всього одягу.

Коментарі
Немає коментарів
Написати коментар