Избранное
Сравнение
Корзина Пусто :(

Якими меблями укомплектувати вітальню

09.04.2020

Які меблі підходить для залу?

Щоб простір залу було використано гармонійно, в кімнаті потрібно розмістити три елементи декору.

  1. М'які меблі. Зазвичай це диван і крісла. Якщо площа кімнати невелика, краще вибрати пуф.
  2. Кавовий журнальний стіл. Дозволяє мешканцям квартири збиратися і пити чай або грати в настільні ігри.
  3. Стелажі і шафи-купе. Це місце, де будуть зберігатися речі, святковий посуд або інший декор. Чим компактніше меблі, тим більше простору у домочадців.

Меблеві атрибути вітальні повинні бути виконані в єдиному стилі. Дизайнери радять придивитися до м'яких і корпусних меблів. Модулі та м'які комплекти підходять для будь-якого приміщення.

Типи меблевих стінок

Компактні гарнітури ще називають міні-стінками. Вони не займають багато простору, а включають стелаж, тумбу і підставку для ТВ. Це виглядає модно, адже меблі вписується в будь-який інтер'єр. Особливо міні-стінки підходять для модерну і стилю хай-тек.
Якщо вітальня габаритна, можна придивитися до класичних шаф. Вони включають кілька антресолей, сервантів і тумбочок, що мають нішу під телевізор. Зустрічається такий меблевий варіант в сучасних квартирах рідко.

Найцікавіший варіант - модульні комплекти. Їх головний плюс - це комплектація за бажанням покупця. Комплектуючих може бути одна або декілька. Це білизняний або книжкову шафу, стелажі, полиці.

Переваги модульних варіантів

Славиться модульні меблі наступними перевагами.

  1. Компактність. Важливі параметри в сучасному світі. Якщо модулі легені їх можна переміщати, доповнювати іншими комплектуючими, змінюючи інтер'єр.
  2. Можливість комбінувати гарнітур. Можна розділити на зони, але інтер'єр повинен бути виконаний в єдиному стилі.
  3. Універсальність. Можна додавати нові полки або ящики, переважувати двері для шаф, доповнити новими деталями і міняти фасад гарнітура.
  4. Функціональність. Представлені меблеві комплекти включають шафи, полиці, дивани і крісла. Підбирається відповідний варіант, враховуючи габарити кімнати і число сегментів. Диван можна швидко перетворити в крісло або пуф.

Види меблів для залу

Модульні меблі представлена ​​в широкій колекції і колірній гамі. Якщо кімната житлова і поєднана, підійдуть компактні і практичні доповнення. Якщо до звичайних шаф додати підтримують деталі, полки і підсвічування, вони стануть більш практичні.

Вітальня - це обличчя будинку, тому повинна поєднувати затишок, функціональність і привабливість. Втілити ці особливості в реальність допоможе модульні меблі. Вона гідно змінить об'ємні корпусні гарнітури. Модулі славляться мобільністю, тому встановлюються в малогабаритних кімнатах.

Модульні меблі, виготовлена ​​в одному стилі, складається з декількох елементів: шафа, комод, стелаж, тумба, пенал. Також кожен комплект включає полки. Вибирається меблі, спираючись на геометрію кімнати. Не слід забувати про акценти в інтер'єрі, наприклад, центральною зоною в залі може стати плазма.

У комплект меблів включені шафи різних габаритів і відтінків. Монолітні і об'ємні шафи рідко зустрічаються в сучасних апартаментах. Більш популярні і зручні будуть кутові стінки або окремі модулі, які перегукуються зі стилем, гарнітуром і декором.

Специфіка стінок.

  1. Всі деталі виготовляються з різними параметрами. Перед оформленням замовлення, їх потрібно вказувати.
  2. Кріплять модулі на стяжку або шляхом стикування. Це робить конструкцію легкою і єдиною.

Матеріали для виробництва меблів

Меблі для вітальні виготовляються з дерева, скла або металу, але найчастіше зустрічається ДСП. Зазвичай такі фасади засклені, заламініровать, покриті лаком або емалевим покриттям.

Широкий асортимент різноманітних конструкцій, дозволяє підібрати модель для будь-якого стилю. Є гарнітури в екзотичному варіанті. Всі модулі ідеально поєднуються, тому зібрати гарнітур можна з деталей будь-якого забарвлення.

Вибір відповідних меблів для вітальні

Диван і крісла зазвичай ставлять в кутку кімнати. Це створює камфорну зону відпочинку. Якщо простір розділяється, софи і пуфи краще розташувати в центрі. Такий модульний набір разом з «журнальним» столиком дозволить створити зону відпочинку посеред залу, а в кути можна розмістити стелажі, книжкові шафи, акваріум, квіти.

Кавовий стіл повинен бути компактним і низьким. Особливо якщо він вибирається для невеликих кімнат. Непогано виглядає дерев'яна модель, а скляна або металева стільниця - стануть головним атрибутом кімнати.

Шафи і полиці підбираються виходячи з вільного простору і кількості наявних речей. Якщо вітальня невелика, краще встановити пару книжкових полиць і один стелаж для зонування та розміщення декору. Якщо площа дозволяє, дизайнери рекомендують придивитися до кутовий стінці або монолітному об'ємному шафі з оригінальним дизайном.

Доповненням стане тумба під телевізор. Така багатофункціональна підставка з ящиками підійде для зберігання різних речей. Окрему увагу віддається гамі відтінків. Для обробки приміщення використовуються пастельні тони. Це дасть можливість вибрати яскраву меблі та інший декор, який дозволить створити контраст.

На що звертати увагу при виборі меблів

Вибираючи меблі для залу, потрібно орієнтуватися на два критерії - якість і практичність. Гарнітури, стінки, дивани повинні бути виготовлені перевіреним брендом. Вся продукція повинні мати сертифікати якості.

Що стосується практичності, то меблі в вітальню вибирається, враховуючи повсякденні потреби, інтер'єр, параметри кімнати і фінансові можливості. Зручний диван, тумба під телевізор, книжкова шафа - речі незамінні, а інше підбирається виходячи із захоплень і потреб. Вибір меблів для вітальні - завдання непросте, тому потребує допомоги професіоналів.

Коментарі
Немає коментарів
Написати коментар